livsstilsandring

Dag 106 - måndag 24/9

Kategori: Allmänt

Detta blir ett kort inlägg. Kom ju på att jag glömt att fylla i veckans vikt, och i morgon är det ju dags för ny vägning!
 
Nåväl; viktresultatet i måndags var -1 kg!  Total viktnedgång är nu alltså 9 kg på 15 veckor, ett snittapp på 6 hekto vilket ju är precis lagom.
 
Återkommer imorgon då det är dags för ny vägning, och så ska jag berätta lite om nya provtagningar, dietistbesök etc...
 
 
 

Dag 99 - måndag 17/9 -12

Kategori: Allmänt

Dagens vägning visade på -0,5 kg. Således har jag nu tappat 8 KILO på 14 veckor, ett snitt på drygt 0,5 kg i veckan!
 
Känns så jäkla skönt att ha dumpat en så tung last och jag saknar dem inte, och lovar här och nu att jag ALDRIG tänker ta tillbaka dem!!
 
Men arbetet är långt ifrån över. Jag kämpar vidare; och även om vågen nu visar så fint resultat så har jag konstigt nog svårt att hålla motivationen uppe just nu. Det beror nog mest sannolikt på höstens antågande, och mörkret. Man blir ju tröttare och därmed mer sugen på onyttigheter samt att det känns motigare att ta sig ut på promenader.
 
Men det går bra med promenaderna, fast den senaste veckan har en rejäl förkylning bromsat upp lite. Har tagit promenaderna ändå, men har fått ta det lite lugnare i tempot. Men nu känner jag mig på bättringsvägen, och har börjat öka på tempot igen.
 
När jag var ute på min morgonpromenad i morse slog det mig att t-shirten jag hade på mig plötsligt blivit så stor och sladdrig, satt ju som ett korvskinn för 8 kilo sedan :)) Skön känsla!
 
Någon gång denna vecka ska jag gå och ta om fasteblodsockret, ska bli spännande att se om det har normaliserats! Sedan ska jag i nästa vecka på återbesök till dietisten!
 
 
 
 
 
 
 
 

Dag 92 - måndag 10/9 -12

Kategori: Allmänt

 
Veckans vägning visade på  -2 hg. Sammanlagd viktnedgång nu -7,5 kg fördelat på 13 veckor; knappt 6 hg per vecka i snitt.
 
Återkommer med ett längre inlägg imorgon om tid finns!

Dag 85 - måndag 3/9 -12

Kategori: Allmänt

Dagens vikt visar på -0,5 kg och det känner jag mig jättenöjd med. Trodde nämligen det skulle bli ett PLUS idag; kändes så efter helgens förlustelser ;-)
 
Således har jag nu tappat 7,3 kg på 12 veckor, ett snitt på 0,6 kg i veckan - och även om det ibland känns som att det går sakta så är det ju ett bra resultat! 
 
Det konstiga är att det inte är så iögonenfallande ännu; de där 7 kg:na måste ha plockats från många olika ställen på kroppen; men sambon tycker sig se skillnad på valda delar av kroppen. Längtar tills man får höra de första kommentarerna från någon utomstående, när det verkligen syns :)
 
Går kanonbra med morgonpromenaderna, känner att jag fått bättre kondition och det känns skönt att röra på sig.
 
Med kosten, eller rättare sagt mitt kvällssug, är det däremot mer kämpigt. Rättare sagt jättekämpigt! Jag är så sjukt sötsugen så ni anar inte! Jag är en riktig sucker för lösviktsgodis!
 
Någon som har något bra tips för att dämpa det där suget??  Att äta frukt hjälper inte ett dugg, är ju inte lika gott som godis ;-)
 
Nej, nu är det dags att gå och lägga sig så man är pigg och alert imorgon bitti - tänker ta en längre promenad då!
 
Natti natti!
 
 
 
 
 
 
 

Dag 84 - söndag 2/9 -12

Kategori: Allmänt

Ber så mycket om ursäkt; men min blogglust har varit totalt putsväck på sistone....men ska iallafall berätta om mitt viktresultat i måndags, för imorgonbitti är det ju dags för ny vägning!
 
Nåväl; -0,6 kilo visade vågen. Totalt har jag nu tappat 6,8 kilo!
 
Dock börjar min motivation tryta lite, vilket är oroväckande...så imorgon är det hårda puckar som gäller!! Jag tänker INTE tillåta mig att misslyckas denna gång!!
 
Nu öppnar jag även upp denna blogg, för jag behöver ALLT pepp och stöd jag kan få! Förhoppningsvis är det fler viktkämpar som hittar hit!